fbpx

datum

Måndag 2 - tisdag 3 april

tid

06:30 - 16:00

pris

Gratis

Ingår i medlemskap

Upptäck medlemskap

dela detta evenemang

Nyungney - Buddhas upplysningsdag

Måndag 11 – tisdag 12 april | 10:00 – 16:00

För att fira Buddhas upplysning engagerar sig buddhister i Nyungnay, en speciell reningsutövning.

Detta två dagar långa retreat, som görs i samband med tusenarmade Avalokiteshvara, är mycket kraftfullt för att rena kroppens, talets och sinnets negativa karma och för att stilla vanföreställningar såsom stark bundenhet och hat.

Själva kärnan i buddhismen är medkänsla. I denna utövning, där det ingår att avge mahayanalöften tillsammans med bugningar, renar vi vårt sinne helt och fullt genom att meditera i huvudsak på medkänsla.

Åtta mahayanalöften

Varje dag börjar med att avge de åtta mahayanalöftena. När vi gör detta lovar vi att i 24 timmar avstå från negativa handlingar, tal och tankar och att bara äta en enda måltid.

Under Nyungay är det tradition att äta en måltid första dagen (måndag) men varken mat eller dryck andra dagen (tisdag) för att öka reningen. Det är emellertid möjligt att välja sin egen nivå av fastande på tisdagen, alltså total fasta eller att dricka men inte äta, alternativt att äta en måltid.

Retreatpassen

Retreatpassen består av fysiska bugningar och vackra sjungna böner till tusenarmade Avalokiteshvara, den universella medkänslans Buddha och är en kraftfull metod för att rena och stärka kropp och sinne.

Mellan medtationspassen finns tid att vila, kontemplera, läsa eller ta en promenad. Delar av retreatet kommer att vara tyst.

Obs!

För att delta i Nyungnaypassen på dagen måste man vara med på löftesgivningen på morgonen kl 06.30.

Det går bra att delta antingen retreatets ena dag eller båda dagarna.

lärare
Gen Kelsang Jangdom

Gen Kelsang Jangdom

Gen Kelsang Jangdom är huvudlärare på Kadampa Meditationscenter
och har tjugo års erfarenhet av meditation och buddhism. Han är djupt uppskattad för sin inspirerande och praktiska undervisning samt hans glädjefulla sätt att förmedla Buddhas djupa läror.

schema

06:15 – 06:50 | Löftesgivning

07:00 – 07:30 | Morgonmeditation

07:45 – 09:20 | Pass 1

10:00  11:10 | Pass 2

14:30  16:00 | Pass 3

pris & anmälan

pris

Gratis

BLI MEDLEM
Upptäck fördelarna med medlemskap

Förfrågan

Studieprogram