fbpx

Tre föredrag & meditation om döden

Hur förbereder vi oss för döden?

Även om vi alla vet att vi så småningom kommer att dö undviker vi ofta att tänka på döden. För buddhister är kontemplation och meditation på döden bland de viktigaste i deras andliga liv. Om vi inte tänker på döden finns det en stor risk att vi blir fullständigt uppslukade av sakerna i det här livet och glömmer bort att förbereda oss inför det ofrånkomliga.

På denna kurs kommer Annika att vägleda oss i detta tema och undervisa om hur vi förbereder oss inför döden så att vi kan använda vårt liv på det mest meningsfulla sättet.

Vad händer efter döden?

Hur går det till när vi dör och vad händer efteråt?
Inom buddhismen finns det en mycket klar förståelse för hela dödsförloppet, tiden i mellantillståndet, återfödelse och vad som avgör vår nästa återfödelse.

På denna kurs kommer Kelsang Nyima att dela med sig av den buddhistiska synen på död och återfödelse.

Att leva med förlust

Alla har förlorat någon eller något som vi värdesätter djupt. Sorg, eller en känsla av förlust är en naturlig reaktion. Men vi behöver inte fastna där.

På denna kurs kommer vi gå igenom olika visdomsläror som Buddha undervisade som hjälper oss att släppa taget om det förflutna, komma vidare och finna ny inspiration och glädje i livet.

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

nov 04 2023

Tid

10:00 - 15:15

Mer info

Läs mer

Plats

Via livesändning
Läs mer

Nästa evenemang

Förfrågan

Studieprogram