drop-in varje vecka

Veckopass

Utforska hur meditation och buddhism kan öka din inre ro och lycka, förbättra dina relationer samt lösa dina vardagliga problem. Våra veckopass passar alla. Du kan delta på plats eller online.

Hitta lycka inifrån

Våra veckopass består av undervisning, vägledda meditationer samt möjlighet att ställa frågor. Oavsett om du bara vill slappna av och njuta av en meditation eller lära dig mer om buddhismen så har vi något för dig.

Morgonmeditation

För många är morgonen den bästa tiden för att meditera eftersom sinnet är mer klart och fokuserat då. Våra dagliga morgonmeditationer är en perfekt möjlighet att börja dagen med en god avsikt. Ta en halvtimme för att hitta din inre ro och börja dagen på ett lugnt och positivt sätt.

Lunchmeditation

Dessa vägledda lunchmeditationer består av en meditation och en kort undervisning om hur vi kan bevara ett lugnt och rofyllt sinne. Ta en paus mitt på dagen för att återhämta ditt fokus, hitta tillbaka till din inre ro och förnya din positiva avsikt.

Lär dig meditera

Våra tisdagkvällar är perfekta för nybörjare. Här får du möjlighet att lära dig grunderna i meditation. Upptäck hur du kan lugna ner ditt sinne, släppa stress och oro samt utveckla en djup känsla av inre ro och och välmående genom enkla vägledda andningsmeditationer. Varje pass består även av undervisning och möjlighet att ställa frågor.

Lär dig meditera undervisas av olika kvalificerade kadampabuddhistiska lärare. Varje klass består av en inspirerande föreläsning och två rogivande vägledda meditationer.

Meditera mera

Våra onsdagkvällar är en perfekt möjlighet för dig som vill fördjupa din meditationsutövning. Vi lär oss hur buddhistisk livsfilosofi kan hjälpa oss i vardagen. Utforska speciella meditationer och praktiska tekniker som är utformade för att på ett positivt sätt förändra hur vi ser på oss själva, våra problem och världen omkring oss.

Kelsang Nyima undervisar denna kurs tills vidare i huvudlärare Gen Kelsang Jangdoms frånvaro. Pågående kurs baserar sig på meditationshandboken (Hur du kan omvandla ditt liv som även finns tillgänglig som en gratis e-bok).

Meditation för alla

Hitta lugnet i hjärtat av Stockholm med en avslappnande vägledd meditation. Stanna gärna kvar efteråt och fika med andra likasinnade i vårt fina café. Våra söndagsmeditationer är en möjlighet att testa meditation helt kostnadsfritt i en avslappnad och vänlig miljö.

Meditation steg för steg

På detta veckopass har vi möjlighet att steg för steg utforska den buddhistiska vägen till varaktig inre ro. Genom att begrunda och utöva de 21 meditationerna ur The New Meditation Handbook kommer våra goda egenskaper att växa samtidigt som vi gör framsteg på den buddhistiska andliga vägen.

Kelsang Nyima undervisar denna klass som baserar sig på The New Meditation Handbook som går att köpa i vår bokhandel.

Vad kan jag förvänta mig?

Frågor och svar

Våra veckoklasser passar både nybörjare och dem som har tidigare erfarenhet av meditation.

Våra pass på 30 minuter består av en kort introduktion och sedan en meditation på ca. 25 minuter. Våra pass som är 1 timme eller 1 t 15 består av två vägledda meditationer och en inspirerande föreläsning. 

Det gör ingenting om du missat de första gångerna eftersom varje pass är fristående. Alla är välkomna att delta som de vill och därför är det bara att komma när det passar.

Du kan boka i förväg online eller betala på plats med Swish eller kort (ej kontant) när du kommer.

Redan medlem?

Då hittar du länkar för våra online klasser här

Inte medlem?

När du bokar via hemsidan får du en länk till livesändningen i din bokningsbekräftelse. Du behöver i vanliga fall bara trycka på länken för att komma åt livesändningen men i sällsynta fall behöver du också skriva in en “passcode” som du hittar under länken.

Kolla gärna din skräppost om du inte fått länken. 

Vi använder Zoom för alla våra online-klasser. Om du känner dig osäker på hur du får åtkomst till livesändningen eller om du får tekniska problem så är det bara att höra av dig till oss.

Nej. Du kan bara dyka upp. Vi har gott om med plats i våra rymliga lokaler. 

Ja. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag mot en kurs eller ett medlemskap hos oss. Prata med din arbetsgivare eller beställ direkt genom Benify eller Actiway.

Du behöver inte ha några speciella kläder – kom som du är! Du väljer själv om du vill sitta på en stol, en meditationskudde eller pall på golvet.

Vi har en stor och rymlig lokal med god ventilation. Handsprit finns tillgänglig vid entrén. Alla uppmuntras hålla avstånd till varandra på plats och att hålla sig hemma vid symtom. 

Som regel är det inte fler än 20 deltagare. I det fall det är flera än 20 deltagare får alla anvisade sittplatser med minst 1m mellan olika sällskap.

Vid avbokning av morgon-, lunch-, kväll- eller helgkurs sker ingen återbetalning, dock kan kursavgiften fås innestående till annan kurs inom 6 månader från kursstart.

Ångerrätt gäller inte på våra kurser eller retreater.

Vill du gå djupare?

Kommande evenemang
Helgkurser & evenemang

Förfrågan

Studieprogram